Tufft Mesternes Mesterskap for Team Baghdad

Denne helgen ble seilt Mesternes Mester-seiling på Aker Brygge. Team Baghdad deltok med to besetninger.

Søndagen fortsatte der lørdagen slapp, med lite og skiftende vind som tvang regattaledelsen til å holde igjen starten av finalen til forholdene stabiliserte seg noe. Ventingen skulle imidlertid gi resultater, for ettethvert satte en fin vind inn fra nordves som skulle sørge for verdige forhold for en Mesternes Mester-finale.

Dag Usterud startet best i le og Kristian Nergaard best i lo, men begge ble forbiseilt på den første kryssen. Wolfpack teamet med Bjørn Mørland Pedersen skled fra Nergaard i le og mens Usterud så ut til å ha tatt en tidlig ledese ble det lagene som valgte babord banehalvdel på den andre halvdelen av kryssen som profiterte. Det var her Bjørn Mørland Pedersen la grunnlaget for seieren, og ved første merke lå laget i tet. Annette Melsom Myhre og hennes utvidete snipelag rundet rett i hekken, foran Eivind Melleby. Kristoffer Spone og Dag Usterud.

Dette ble rekkefølgen i mål da vinden dreide slik at de neste kryssleggene ga få passeringsmuligheter. Baghdad 2 slutade som fire och Baghdad 1 endte på åttendeplass.

Tekstutdrag fra www.seilmagasinet.no og www.kappseiling.no.