Baghdad Expressen la ned masta i går kveld…

Lik som søndagens Åmål vind, steady 12 meter, gusting 15 meter i Bundefjorden, la vi ned masta på Baghdad Expressen i går kveld. Vi var først i feltet på ca 25 båter med Herman 200 meter bak. Siste lensen, spinnaker, nydelig jibb, så rolig i 20 sek. Så knakk den ved forstagsfeste. Alle gutta uskadd. Knakk to steder.

Etter noen avbestillinger hade laget hade funnet noen reserver som verkligen kunne takle en tur på fjorden i høljende regnvær og mye vind. Peter Hauff, Sjur, og Andreas Dahle stilte friske på kort varsel. Hadde ikke dratt uten ordentlige folk denne ettermiddagen gitt. Stor takk.

Etter maste brekket sa Peter, « ikke sikkert vi blir bedt på CD nå gutter, men da spandere jeg middag ute på alle fire»

Kongen og Fram gutta valgte ikke å stille men var ivrige tilskuere i eskorte ribben. Tror det var mye veddemål og engasjement fra den fronten…

Det var trist, men det skjer. Masta er nede, vi var best og satset og hadde stål kontroll både på feltet og båten. Men masta ville ikke mer. Var faktisk fugl rede inne i den så seilene og dekket ble litt skittent.

– “Jeg som liker slike serieseilaser er veldig skuffet. Hadde masta holdt, da hadde vi vunnet. Kunne da stryke to seilaser vært klart først i serien, men det ville seg ikke.” sier Captain Baghdad II Kristoffer.

Nå er ny mast bestilt og vi får ta det derfra.