Norgesmestere i Express

-mg-9567Team Baghdad med Kristian Nergaard, Trond Solli-Sæther, Erik Kongshaug og Kristoffer Spone kunde i denne helgen legge til en annen mesterskapstittel til meritlistan. Serien 1-2-4-1-17 var nok til å bli norsk mester. Svensk mannskapet med rormann Björn Österberg vant regattaen og var dermed også nordisk mester.

Mesterskapet ble en stor suksess med totalt 110 expresser.

– Vi ble tre i nordisk, det kjennes litt som en nedtur, men sånn er det. I det siste løpet fikk vi en elendig start. Vi lå fem meter fra linjen og det var 40 sekunder igjen. Det var bare å slå seg vekk og gå babord og ende opp sist ifeltet ut fra start, forteller Kristoffer Spone til SEILmagasinet.

– Første kryssen var veldig vond og lei, men vi plukket en del båter på lensen og siste kryssen. Spiriten var på topp og Kristian gjorde en kjempejobb, fortsetter han.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å vinne NM. Vi får ta svenskene ved neste korsvei, avslutter Kristoffer Spone.